Beneficii sanatate nuci si alune

Asadar este dovedit stiintific ca, consumul de nuci precum si consumul de alune este asociat  cu prevenirea unor boli infricosatoare, de la cancer la boli mentale, ca Alzheimer, o boala care poate afecta cu 45% mai putin oamenii care consuma zilnic un minim de 10 grame de nuci si alune.

O cercetare realizata recent de catre cercetatorii de la Universitatea Maatricht Medical Centre din Olanda, a scos la iveala faptul ca un consum modest de alune in fiecare zi poate reduce riscul de mortalitate in cazul bolilor precum cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare ori boli respiratorii. Oamenii de stiinta au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat datele a peste 120.000 de  olandezi, care au participat la acest studiu incepand din anul 1986, iar planul de studiu a urmarit obiceiurile alimentare ale participantilor. Cercetatorii au realizat apoi o statistica medicala pe o perioada mai mare de un deceniu.

Defapt dupa ce au analizat datele cercetatorii au descoperit ca indivizii care au consumat nuci si alune au avut un risc de mortalitate mai scazut cu 23% fata de cei care nu au consumat deloc. Realizarea acestui studiu a reprezentat o veste incredibila pentru amatorii de nuci de peste tot din lume, studiile anterioare au aratat ce beneficii au alunele asupra sanatatii si au stabilit legaturi intre aceste fructe si bolile cardiovasculare. Putem concluziona asadar ca , consumul moderat de nuci si alune, 10 mg pe zi, aduc un beneficiu sanatatii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *