Cand trebuie sa fac un copil?

Tocmai ce i-am vizitat pe parintii unei prietene de familie. Atmosfera apasatoare, fiul lor de 25 ani a devenit de 1 luna tatic, in conditiile in care nici el si nici mama copilului nu lucreaza…De aici imi pun intrebare cand trebuie sa fac un copil? Fetele probabil, femeile de acum se intreaba cand e cu adevarat momentul in care trebuie sa faca un copil ? Normal ca din punct de vedere biologic undeva pana in 30 ani, insa cand e oare momentul potrivit din punct de vedere social ?

In ziua de azi un tanar care urmeaza studii superioare termina facultatea la 23 ani. Daca cumva a facut alegerile corecte in viata si soarta a fost buna cu el, la fel si background-ul social bine ales, el deja se incadreaza intr-un loc de munca. O tanara de 25 ani, la fel daca a facut niste alegeri corecte si un pic de noroc, poate teoretic sa fie mama. In sensul ca tatal tanar lucreaza, mama are indemnizatia de crestere, bunicii sunt si ei undeva pe acolo si se incheaga treptat o familie.

Cazul descris e momentul ideal in care poti aduce pe lume un copil. Insa marea majoritate a relatiilor din ziua de azi sunt supuse presiunii sociale, iar de multe ori tinerii nici nu stiu ce inseamna iubirea si respectul reciproc, avand doar relatii sexuale pasagere, iesiri impreuna cu prietenii si cam atat ii leaga pe cei doi posibili soti. In sensul ca iubirea si responsabilitatea unui copil nu exista in cuplurile actuale.

Pai si atunci cand trebuie sa fac eu ca individ un copil? Eu zic ca individule, momentul potrivit e dupa ce termini facultatea, in momentul in care se realizeza o legatura intre familia ta si a ei si aveti oarecum aceleasi idealuri, in momentul in care iti iubesti partenerul / partenera si simti ca poti face sacrificii pentru ea, pentru o viitoare familie, sa treci peste rele dar mai putim bune si tu ca individ ca tata sa renunti la libertatea unui tanar corporatist, pentru o familie. Iar tu ca mama in momentul cand te simti sprijinita atat de sot cat si de familie, in momentul in care simti ca sotul nu face doar sex cu tine si vrea mai mult decat atat…Nu e suficient sa iti zici “vreau sa imi fac o familie”. Trebuie sa ai si cu cine sa zici apoi “am un copil”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *