Casa de la tara !

O casa izolata termic !

Nu imi place deloc agitatia orasului. Am undeva la tara un teren de casa si as vrea cat de curand sa incep sa imi construiesc 2 camere, o baie si o terasa frumoasa. Vreau sa fac totul ca la carte, mai ales ca imi propun sa investesc o parte din economiile de o viata. Vreau ca incepand de la caramida folosita si terminand cu izolatia cu polistiren sa fie de calitate superioara. Pe zi ce trece imi dau seama ca vreau sa scap de nebunia si mai ales caldura orasului vara. Din pacate apartamentul actual, blocul in care locuiesc nu e izolat la exterior cu polistiren extrudat si nici macar polistiren expandat. Daca blocul ar fi fost izolat, vara nu ar fi fost insuportabil de locuit si nici iarna atat de frig ! Dar din pacate visul de a avea o locuinta comfortabila si mai ales construita ca la carte mai necesita 1 an de amanare din lipsa de fonduri. Insa ma interesez de acum, caut sa vad tipuri de caramida, ce fel de polistiren e mai bun pentru izolatii fatada. Care e diferenta dintre un polistiren extrudat si un polistiren expandat si mai ales unde gasesc meseriasii potriviti.

Polistiren expandat sau polistiren extrudat?

Cu alesul betonului, a caramidei e mai usor, iar cu finisajul e simplu. Insa pana acum m-am tot gandit care e diferenta dintre polistirenul expandat, adica cel cu placi albe, care se pune la blocurile noastre, exceptand al meu si polistirenul extrudat. Multi meseriasi recomanda ca polistirenul extrudat sa fie folosit doar la socluri, deoarece acolo sunt incarcari mecanice extreme şi un grad mare de umiditate. Polistirenul expandat e mai light, insa nu izoleaza atat de puternic ca si cel extrudat, iar diferenta de pret e notabila. Am indurat destul caldura vara si frigul iarna intr-un bloc neizolat termic si vreau sa izolatia si constructia sa iasa ca la carte. Ideea e ca ca polistiren extrudat se foloseste la izolatia spatiilor frigorifice, a subsolurilor umede, a acoperisurilor de terase, hidroizolatii… Iar dupa cum imi fac eu planul, polistirenul expandat il folosesc ca alegere de baza pentru fatada, iar la soclu, folosesc polistiren extrudat deoarece locuinta o sa fie tencuita exemplar si caramida o sa fie tot de calitate superioara. Sper ca o sa iasa o termoizolatie pe cinste, mai ales ca locuinta visurilor mele de la tara nu o sa fie mare, nu o sa semene cu un palat, insa o sa fie un loc intim si linistitor.

Visez la momentul in care pot sa imi cultiv ecologic rosii, castraveti, ceapa. Fara indoiala o sa imi fac si o fantana sanatoasa si o sa ma simt ca un rege in micul meu asezamant de la tara. Pana una alta, mai am nevoie de ceva banuti pusi deoparte ca si constructia sa fie de o calitate superioara. Pana una alta, daca ati citit acest articol stiti in general diferenta dintre un polistiren exapandat si polistirenul extrudat, insa va astept si totusi cu sugestii in comentarii. Nu sunt decat un neofit in ale constructiilor insa va sfatuisc sa nu fiti zgarciti cu materialele de constructii si cu termoizolatia atunci cand construiti. Va doresc o zi calduroasa si blocuri izolate termic de calitate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *