Cateva modalitati prin care ne distrugem viata

Uneori ne distrugem viata in momentul in care alegem gresit persoana cu care am vrea sa ne casatorim pentru totdeauna.  Nu inteleg inca de ce atata graba pentru a fi intr-o relatie cu cineva? Inca unii oameni sunt profund emotionati de ideea de a fi cu cineva si nu de a deveni cineva pentru propria persoana ? Multi uita ca iubirea care se naste din necesitatea de a dormi cu cineva alaturi, care ne deserveste necesitatile nu ne va obliga sa ne trezim la 6 dimineata si sa imbratisam persoana langa care dormim. Fii singur/a. Mananca singur/a, dormi singur/a deoarece dupa o anumita perioada vei incepe intr-un fel sa te autocunosti mai bine. Dupa ce te cunosti tu insuti mai bine, sunt mari sanse sa intalnesti persoana care va face ca fiecare celula din corpul tau sa zboare.

Lasand trecutul sa ne conduca ne distrugem  treptat viata. Ne ruinam defapt viata . Mai exact intr-o viata de om se intampla multe evenimente, exista si dezamagiri, zile gri cand ai impresia ca nimeni nu are nevoie de tine. Evenimente si cuvinte care îti raman ca amintiri pentru totdeauna, cu toate ca in memorie se atenueaza cu timpul. Ideea e ca noi nu putem lasa experientele negative, evenimentele si cuvintele din trecut sa ne influenteze. Daca nu te descorosesti de trecut, pierzi posibilitatea trairii prezentului. De exemplu iti vei pierde dragostea avand in minte experienta cu fostul iubit care a spus te-a parasit pentru că nu erai destul de bun/a, iar acum nu mai crezi in barbati ori femei. E un cerc vicios al dracu’ de urat. Trebuie sa lasi in trecut ceea ce a fost zis, facut si simtit. Daca nu vei reusii sa stergi poate unele evenimente din adolescenta, viata de adult de la inceput, e riscul mare sa ajungi un frustrat, fumator si betiv, fara chef de viata si cu o familie pe masura.

De ce sa ne ne ruinam viata facand mereu comaparatii. Numarul de urmaritori de prieteni de Facebook nu conteaza deloc. Zerourile de pe cardul bancar, casa ori masina, nu e posibil sa iti influenteze sentimentele, inteligența, increderea in sine. Ne distrugem viata pentru ca ne este frica ca vorbim prea mult, sa simtim prea multe pentru ca oamenii sunt rau in ziua de astazi, nu toti, caci nu putem generaliza.  Ideea e ca declarandu-ti sentimentele pentru ceva ori cineva devii vulnerabil. Nu este nimic rau sa devii vulnerabil prin faptul ca iti deschizi sufletul catre cei de care isi pasa. Las-o pe fata sa stie ca ea este muza ta. In multe cazuri ne distrugem viata pentru ca acceptam ceea ce este mult mai puțin deca meritam, iti distrugi posibilitatile pe care le ai in interiorul tau, iar in acest caz, suparatii sunt tu si potentialul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *