Continutul ieftin din mass-media

Sunt un amator in a comenta mass-media romaneasca, insa am facut o groaza de sociologie, psihologia reclamei, comunicare, ca sa imi dau seama ca ceea ce asistam noi in mass-media romaneasca e triumful unui continut ieftin si al non-valorilor, asupra unui continut media de calitate, mai greu de obtinut si generat pe termen lung. E mult mai simplu sa faci un buletin subtire de stiri redundante si sa ai in studio in fiecare zi aceiasi 3 comentatori zis analisti obositi si publicitate, reclame multe. E mult mai simplu sa au zilnic de la ora 5, doua personaje care se cearta pe nimic. Traim zilnic modelul Dan Diaconescu de televiziune.

Mircea Badea a avut si el o problema cu publicitatea media , dupa ce bugetele de media ale mai multor companii au fost indreptate spre alte emisiuni / posturi de televiziune, dupa disputa lui Mircea Badea in care ameninta cu bataia si dorea moartea un motociclist. Emisiuni ca Acces Direct, au ramas o singura seara fara banii din publicitate, in momentul in care Ioana Tufara a fost umilita si a iesit un prost gust demn de estetica uratului. Continutul e de estetica uratului in toate show-urile gen La Maruta, Un Show Pacatos, Antena Stars (tot postul se ocupa de emisiuni mondene), Teo Show (acum la Kanal D) WowBiz, CanCan TV , insa genereaza venituri enorme trusturilor de televiziune, cu o investitie minima, cu invitati platiti de cele mai multe ori la negru si care nu fac REALITY SHOW. Legea CNA ar trebui sa ii oblige sa afiseze textul CONTINUT FICTIV si mai rar REALITY SHOW .

Mai nou, posturile de stiri ca Romania Tv, Realitatea Tv, Antena 3, dupa ce analistii politici vechi gen, Bogdan Chiric sau Mugur Ciuvica au fost “exploatati” ani de zile, apeleaza la comentatori externi ca sa zic asa. Luis Lazarus, Sindicalistii vesnic nemultumiti, Pavel Abraham, din cand in cand cate un psiholog, poate cineva de la LUJU si gata emisiunea daca mai vine si un politician. De multe ori apr pe sticla si anumiti ziaristi de investigatii, care sunt un fel de analisti cu pile mai mici insa in servicii si politie, decat analistii politici.

@ wallsroyal [.] com / thumbs

One thought on “Continutul ieftin din mass-media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *