Control stomatologic periodic

Romanii au o mare problema in ceea ce priveste igiena dentara. Nu exista nici un fel de preventie in ceea ce priveste sanatatea dentara nici din partea statului, oferind gratuitati si nici din partea individului de rand. Romanul merge la un cabinet stomatologic doar cand nu mai poate de durere ori cand mestecatul alimentelor devine o problema. Asa ca rezultatele pe termen lung sunt un dezastru, iar oameni la 50 ani se trezesc ca au nevoie de proteza pentru ca nu au fost la un control stomatologic periodic si nu si-au rezolvat problemele dentare la timp. Desigur ca acest lucru se intampla atat datorita lipsei de educatie dar si datorita banilor.

Control dentar periodic !?

Daca mergeau la timp, in zona in care locuiesc la un cabinet stomatologic, de exemplu www.targovistedentalcenter.ro  persoane de 50 ani nu ar fi ajuns sa aiba nevoie de un implant dentar, pentru a putea scapa fara proteza. Desigur ca toate problemele dentare si in general problemele de sanatate nerezolvate la timp costa mult mai mult in final. Asa ca incepand de mici, copiii ar trebui invatati sa se spele pe dinti si sa aiba grija de dantura lor, cunoscand felul in care anumite alimente pun in pericolul smaltul dintilor de exemplu.

O carie dentara incipienta, unde nu e afectat nervul dintelui e extrem de usor de tratat si nu e deloc dureros. Insa nu vreau sa mai vorbim de carii si de dentisti. Vreau doar sa va sfatuiesc sa mergeti la cei mai buni dentisti din zona dumneavoastra, de exemplu targovistedentalcenter.ro ori cautati pe internet “cabinet stomatologic targoviste” sau orice alta localitate… Eu in momentul in care mi-am dat seama ca parintii mei au facut bine cand mi-au zis sa ma spal pe dinti si sa evit cola si bauturi acidulate in nestire, am mers la un medic dentist de la mine din localitate si in anul acela, plus in urmatorii 2-3 ani am investit in total 1 500 RON in dantura. Plus ca inca merg la controale periodice, pentru ca, consider ca e mai bine ca cineva specializat, un medic stomalog sa imi zica daca ma asteapta pe viitor mari neplaceri in ceea ce priveste dantura.

Dar sper totusi ca voi, cei care cititi acest articol sa mergeti deja la un cabinet stomatologic pentru un control periodic. Nu imi mai ramane de facut decat sa va urez o zi placuta si mare grija cu cafea si fumatul ca nu prea fac bine la dintisori ! Have fun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *