Ce este cristaloterapia
Inainte de toate trebuie sa va spun ca beneficiile curative ale cristalelor sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand erau folosite pentru prepararea tincturilor. Acum in prezent, la nivelul terapiilor alternative, vorbim de cristaloterapie, o terapie care se practica cu ajutorul cristalelor de cuart. Daca am cauta o definitie a cristalelor am putea spune „cristalele sunt minerale care imbraca o forma geometrica bine definita si care sunt incarcate la lumina lunii, soarelui si energizate sub o apa curgatoare, o cascada.” Trebuie sa stim ca si cultura generala, faptul ca mineralul de cuart este cea mai economica sursa de energie si ca exista metode de producere a acestui mineral folosind cantitati mici din cuartul natural, in laboratoare specializate. Pe langa cristaloterapie exista si o industrie de bijuterii pietre semipretioase !
Puterea de vindecare a cristalelor
Cristalele depoziteaza si conduc energie, pot absorbi un tip de energie si pot emite un alt tip atunci cand sunt stranse, incalzite sau racite si de aici apare terapia alternativa numita crialoterapie. Cristalele de cuart absorb atat magnetism din centrul Terrei cat si radiatie solara, dupa care pot emite energie, avand puteri de vindecere. Atunci cand vorbim emisii energetice in cristaloterapie, trebuie spus ca aceste emisii energetice au fost surprinse cu fotografii speciale, aspectandu-se ca o aura de lumina alba, ce radiaza din centrul albastru sub forma de stea. Energia care radiaza din cuartul clar si din alte cristale este compatibila cu aura umana, acest atribut asigurandu-le puteri de vindecare. De exemplu pe o cana cu apa, o piramida de cristal o poate purifica si incarca energetic aceasta avand un efect terapeutic deosebit. Sunt multe persoane care poarta cristale ca si bijuterii pietre semipretioase !
Bijuterii pietre semipretioase
In perioada contemporana se pune accent pe pietrele pretioase si semipretioase, care sunt minerale cu o estetica fabuloasa, care in urma unor procese elaborate de taiere si polisare, sunt utilizate pentru infrumusetarea bijuteriilor. Clasificarea traditionala intre pietre pretioase si semipretioase a aparut pentru prima oara in Antichitate, fiind preluata apoi si de numeroase alte culturi. Astfel ca o piatra sa fie incadrata ca si piatra pretioasa sau semipretioasa, aceasta ea trebuie sa se diferențieze de celelalte minerale prin 3 atribuite: raritate, duritate si transparenta.
Magazinele online de specialitate ca si universulcristalelor.ro ne spun ca sexul feminin iubeste bijuteriile, mai ales cele din pietre semipretioase si cristale, cum ar fi: ametist, moldavit, cuart, jasp, malachit, jad, onix, labradorit, rubin, agat, citrin, amazonit, safir precum si multe altele. Care treptat au castigat in popularitate si care acum se numara printre primele optiuni ale acestora cand doresc sa isi achizitioneze diferite accesorii.
Nu trebuie sa uitam atunci cand vedem pretul acestor accesorii, bijuterii pietre semipretioase, ca atat pietrele preţioase, cat ai metalele nobile isi au originea legata de procese geologice complexe petrecute in scoarta noastra terestra cu zeci, poate chiar sute si milioane de ani in urma.