Cum au cheltuit 11 americani premiul cel mare la loto

loto_91

Ce ai face daca ai castiga premiul cel mare la loterie? Nu ma refer aici doar la jocurile de loto autohtone precum loto 6 din 49, Joker sau 5 din 40, ci chiar si la loterii internationale la care poti participa cu bilete plasate online.

Spre deosebire de premiile oferite de loteriile romanesti, cele internationale au intr-adevar premii fabuloase. Peste noapte, 11 americani s-au trezit mai bogati cu cateva sute de milioane de dolari. Afla in continuare ce au decis sa faca cu banii.

 • Un numar de trei bilete castigatoare a imbogatit cu peste 218 milioane de dolari sase americani norocosi, insa doar doi dintre acestia au ales sa isi revendice public premiul si sa isi faca numele cunoscut. Este vorba despre Merle si Patricia Butler, care au nimerit combinatia castigatoare de numere la Mega Millions, pe 30 martie 2012.

Conform declaratiilor de la acea vreme, acestia au ales sa lase gestionarea averii in seama avocatilor si consultantilor financiari. Si-au dorit de asemenea sa faca si cateva fapte bune pentru comunitate. Astfel de decizii sunt destul de intelepte, intrucat majoritatea premiilor la loto par a fi insotite de ghinion.

 • La acelasi Mega Millions a castigat un mare premiu, impartit cu inca doi participanti, si Eddie Nabors. Suma de 390 milioane de dolari urma sa fie impartita in trei. Cu banii castigati, norocosul care a ales sa devina public a declarat ca isi va ajuta membrii familiei. Urma sa plateasca ipoteci, sa cumpere locuinte pentru rude si sa faca alte cadouri apropiatilor.

Planurile ce il implicau direct, dupa castigarea marelui premiu, erau destul de simple. Americanul a spus simplu: “Merg la pescuit”.

 • Dupa ce a castigat nu mai putin de 380 milioane de dolari in ianuarie 2011 la Mega Millions, un alt american pe nume Jim McCullar a decis sa transforme mare parte din premiu intr-un depozit bancar.

Modest, americanul se pare ca a mai donat o parte din suma in scopuri caritabile si si-a ajutat de asemenea copiii. Se pare ca era departe de el gandul de a calatori in tari exotice sau de a-si cumpara propriul avion – cum viseaza unii.

rezultate-loto-6-din-49

 • O alta castigatoare a jackpot-ului Mega Millions si-a revendicat premiul si apoi a disparut efectiv, fara ca nimeni sa mai stie nimic despre ea.

Sotul acesteia declara ca este bucuros, intrucat castigul femeii il scutea de a mai plati pensie alimentara pentru copiii pe care ii aveau impreuna. Avea suficienti bani pentru a-i intretine, insa la cateva “sapaturi” s-a aflat si adevarul. Din punct de vedere legal, cei doi nu erau inca divortati, ceea ce ii dadea drept la o parte din suma si sotului. Probabil din acest motiv femeia a ales sa fuga cu tot cu bani.

 • Un grup de 8 muncitori ce lucrau la o unitate de procesare a carnii, au ghicit combinatia castigatoare de numere la Powerball, in februarie 2006.

Primul lucru pe care l-au facut a fost sa demisioneze – premiul de peste 365 de milioane de dolari, chiar si impartit la 8, le permitea acest lucru. Nu au putut fi obtinute prea multe detalii despre cum au ales sa isi cheltuie averea in continuare.

 • Un cuplu a reusit sa castige premiul de 363 milioane de dolari la The Big Game, in luna mai, anul 2000. Imediat dupa ce a fost validat castigul, cei doi s-au amuzat mergand la magazinul de unde cumparasera biletul, locatie unde reporterii erau deja in cautarea fericitilor castigatori.

Fara a-si dezvalui identitatea de norocosi, cei doi au vorbit cu reporterii, doar pentru amuzament. In cele din urma au dat si o declaratie oficiala: cu banii castigati urmau sa isi achite datoriile, sa investeasca apoi intr-o afacere personala si … sa repare acoperisul spart al casei.

 • Luna octombrie a anului 2005 a fost norocoasa pentru doua cupluri care au nimerit numerele castigatoare la jocul de loto Powerball. Premiul pe care l-au impartit a fost de 340 milioane de dolari.

Unul dintre fericitele cupluri castigatoare a facut publica investitia facuta in urma obtinerii marelui premiu: o proprietate, o casa si un teren pe care au instalat o piscina si un tobogan de agrement de 10 metri.

 • O castigatoare unica a avut parte de premiul de peste 336 milioane de dolari, in februarie 2012, tot la Powerball. Pana sa incaseze premiul, femeia a tinut biletul intr-o biblie cu care dormea in fiecare noapte.

In cele din urma, si-a incasat castigul si l-a depozitat intr-o cutie de valori, iar ulterior a infiintat o fundatie de pe urma careia avea sa beneficieze ulterior intreaga sa familie.

 • Alte 336 milioane de dolari au fost impartite in august 2009 intre doi castigatori ai jackpot-ului Mega Millions. Detalii prea multe despre cum au cheltuit banii sau in ce i-au investit nu au putut fi aflate, insa unul dintre fericitii castigatori s-a aratat nu tocmai multumit.

Dupa spusele sale, a inceput sa fie asaltat cu telefoane de la rude si prieteni despre care nu mai auzise nicio veste de foarte mult timp. Se pare ca mirajul castigului nu tine foarte mult, doar cand afli ca ai prins premiul cel mare. Mai apoi incepe Iadul – mai mult sau mai putin exact asa s-a exprimat unul din cei doi castigatori a Jackpotului.

 • O alta castigatoare care a impartit premiul de 331 milioane de dolari in aprilie 2012 cu un alt participant la The Big Game a ales sa lase intreaga avere obtinuta peste noapte in mana consultantilor financiari.

Conform declaratiilor pe care le-a oferit la acea vreme, avea de gand sa isi cumpere o casa si o masina, iar cu restul de bani avea un plan bine stabilit. Avea de gand sa ii faca sa munceasca pentru ea, in loc sa ii cheltuie pe toti pe nimicuri.

 • In martie 2011 premiul cel mare la Mega Millions a fost impartit intre sapte colegi de munca, din domeniul IT, care au jucat un bilet impreuna.

Investitiile facute de acestia au constat in bunuri de uz personal, autoturisme si chiar case, dar si in educatia propriilor copii.

rezultate-loto

Tu ce ai face daca ai castiga la loto? Personal ma gandesc la o casa, o masina si cateva zile sau saptamani de vacanta intr-o tara exotica. Astept si parerea ta in sectiunea de comentarii.

 

2 thoughts on “Cum au cheltuit 11 americani premiul cel mare la loto

 1. Ha. 🙂 “Orice propozitie care incepe cu daca e moarta din start” – nu mai stiu cine a zis-o. Dar, daca… as castiga cateva sute de milioane de… lire sterline 🙂 , as ajuta pe cei apropiati care ar avea nevoie… Apoi, cu o parte as face un imens adapost pentru caini si pisici. 🙂 Pe bune! Ce ramane as investi, sa faca pui pentru a putea intretine adapostul.
  Vrabia Mihai Viteazu’, dar mi-a placut sa ma joc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *