Curiozitati despre apa minerala

O consumam periodic, unii chiar o consuma zi de zi, insa prea putine lucruri stim totusi despre apa minerala. Poate ca un astfel de subiect pe blog, curiozitati despre apa minerala, este de ajutor pentru toata lumea. Pana la urma, este normal si chiar indicat sa te informezi cu privire la apa pe care o consumi. Iata deci cateva curiozitati despre apa minerala:

  1. Denumirea procesului prin care apa minerala devine efervescenta se numeste carbogazificare.
  2. Apa minerala este acida.

Pe scara pH-ului, apele minerale din Romania, avand in vedere efervescenta si componenta lor, se claseaza intotdeauna intre 3 si 5.

  1. Prin saliva, aciditatea apei minerale este extrem de rapid anulata.
  2. Folosim apa minerala la prepararea compozitiei pentru clatite, insa stii de ce?

Apa minerala, in comparatie cu laptele, avand in vedere aciditatea ei, creeaza o textura usoara, fina si pufoasa aluatului. O punem folosi la prepararea altor tipuri de aluaturi, nu doar pentru cel de clatite.

Mai mult decat atat, apa minerala este recomandata chiar ca alternativa pentur bauturile carbozoase din comert. Avand in vedere ca vorbim de bauturi extrem de bogate in zahar si chimicale, este mai indicat sa consumam apa minerala.

Sfat util pentru gospodine: apa minerala poate fi folosita si pe post de detergent. Ea este capabila sa elimine anumite pete de pe tesaturi. Totodata si pentru curatatea pietrelor pretioase este recomandata apa minerala.

De ce sa tii cont atunci cand cumperi apa minerala?

Dupa cum cei de la Ecodrill, experti in foraje de mica, medie si mare adancime afirma in cadrul blogului lor, exista 5 lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi apa minerala.

Vorbim in primul rand de cantitatea de reziduu sec ce nu trebuie sa depaseasca de regula 500 mg/L. Urmeaza concentratia de calciu – pentru persoanele ce au afectiuni ale rinichilor sau ale bilei, apa minerala cu o cantitate peste 100 mg/L nu este recomandata.

Concentratia de sodiu este de asemenea un indice extrem de important. Un continut de sub 20mg/L este perfect pentru persoanele care au afectiuni cardiovasculare sau sunt hipertensive.

Concentratia de magneziu joaca un rol important in echilibrarea nivelului metabolic al organismului. Un adult nu trebuie sa consume zilnic apa minerala cu o cantitate de carbon de peste 400 mg/L.

Nitritii blocheaza hemoglobina din sange, cea responsabila de transportul oxigenului la celule. De aceea, apa minerala consumata nu trebuie sa aiba o cantitate de nitrati mai mare de 50 mg/L.

Mai multe detalii privind calitatea apelor minerale din Romania regasiti in cadrul blogului celor de la Ecodrill. De asemenea, nu uita ca acestia pot presta pentru tine servicii de foraj inalt calitative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *