De ce sa urmezi cursuri de programare Java ?

javascript cursuriVorbim despre un limbaj de programare de inalt nivel, ce are ca scop principal crearea de sun microsystems. Acesta este folosit in special pentru a dezvolta aplicatii web, insa si in cadrul unor aplicatii pentru mobil simple, ca si a unor programe destinate unor centre imense de date.

Java – un limbaj de programare intens utilizat

JAVA este fara indoiala pe locuri fruntase intre programele din aceeasi arie a programarii. Atat in ceea ce priveste numarul utilizatorilor, a locurilor de munca, a programatorilor, a devenit extrem de popular prin 3 factori ce il caracterizeaza. Iata care sunt acestia si care sunt de fapt motivele pentru care merita sa urmezi cursuri de programare JAVA.

Se foloseste pe marea majoritate a dispozitivelor – laptop, smartphone, console, centre de data, supercomputere. Exista in jur de 3 miliarde de aparate ce folosesc acest limbaj de programare.

Are ca scop eliminarea celor mai multe tipuri de erori de programare, cunoscute ca bug-uri. Este un motiv pentru care este preferat de programatori.

De asemenea, o calitate a sa este siguranta pe care o ofera. Orice program executat pe internet ce il foloseste este ferit de riscul de infectare.

Ce poti face dupa finalizarea unor cursuri de programare JAVA?

Limbajul in discutie se poate compila nu doar local, dar si printr-un server – de la distanta. Evolutia telefoanelor inteligente a venit insotita de necesitatea de a crea aplicatii, iar JAVA este principala ce se ocupa cu asta. Iata care sunt cateva dintre domeniile principale de aplicare a limbajului.

  • Dezvoltarea de aplicatii mobile

O multitudine de aplicatii pe care le ai pe smartphone folosesc Java. Mai ales daca esti pasionat de jocuri stii acest lucru. Deseori programul este combinat cu C-ul pentru anumite performante.

  • Dezvoltarea de site-uri

Java este solutia si cand vine vorba despre punerea la punct a unui site pe care se dau milioane de click-uri zi de zi. Chiar si Twitter-ul foloseste JVM – o masina virtuala a programui JAVA.

  • Conectarea la diverse baze de date

Te ajuta sa memorezi si sa extragi date dintr-o baza specifica, prin interfata JDBC pe care o utilizeaza – nu conteaza ce tip de de sistem de operare exista.

  • Dezvoltarea de interfete grafice

Prin Java se pot crea programe ce au aceeasi interfata, oricare ar fi sistemul de operare utilizat. Clasele JAVA Swing sunt cele care fac acest lucru posibil.

Despre cursurile de programare JAVA

Ca orice limbaj de programare de altfel, si acesta presupune depunerea unui anumit efort pentru a fi invatat. Desigur, spre deosebire de altele are un nivel de dificultate mai scazut. Iata care sunt aspectele care favorizeaza acest lucru:

  • Numeroase resurse gratuite de invatare online datorita popularitatii
  • Capacitatea de a ocoli erorile si detasarea, deloc caracteristica unor program de tipul C++
  • Controlarea automata a memoriei ce inlesneste programarea

Nu este atat de dificil ca inveti bazele programarii in JAVA. Daca alegi sa urmezi cursuri de programare JAVA organizate de profesionisti cu atat mai usoara devine munca ta si efortul pe care il ai de depus in acest sens.

Este important sa pui in practica ceea ce inveti pentru a te perfectiona. Locuri de munca gasesti nenumarate, iar castigurile sunt substantiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *