Despre invatat condus masina

Tocmai ce o prietena a avut un accident de circulatie, insa doar a facut zob masina care oricum era second hand. Nu stiu cum a invatat sa conduca masina, insa a luat permisul relativ repede, la fel ca majoritatea cunoscutilor care au condus masina catre accidente auto. In marea majoritate a accidentelor din Romania, vina e impartita intre participantii in accident, insa drumurile provoaca accidente, precum si masinile second hand care nu prezinta garantia ca materialul nu cedeaza la urmatoarea depasire.

Eu nu cred ca in Romania e suficient daca ai invatat sa conduci masina decent. Cred sincer ca tineretea e un dezavantaj la volan. Consider ca pentru a conduce preventiv, nu ai neaparat nevoie sa urmezi un curs de condus preventiv, insa sunt cateva variabile care te pot scapa de un accident nedorit. De regula, vad multi tineri care vorbesc la telefon la volan. Observ iarasi faptul ca e la moda sa iti iei masina de 15 ani second hand. Ok, insa nu mai bun era un Dacia Logan pana te inveti sa conduci? Multi dintre tinerii care isi iau carnetul se aventureaza la drumuri lungi si viteze ridicate, precum si depasiri care sunt undeva la limita. Sa nu mai zic de tinerii carora le cumpara parintii direct masina cu multi cai putere si eu nu stiu sa conduca decent.

Eu am o problema cu drumurile, adica infrastructura si prezenta la volan a unor soferi cu masini care oricand se pot defecta in mers. Ramn uimit cand vad pusti de 20 ani la volanului unui SUV de ultima generatie. Deci nu vreau sa invat sa conduc masina din groapa in groapa si prin drumuri necuratate de zapada iarna, alaturi de alti cetateni care se grabesc.

Atat despre invatat condus masina, pentru ca nu ma prea pricep si nici nu am permis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *