Despre manometre, in detaliu si ofertele regasite la Tehnovest

Despre manometre ati auzit cu totii, cu siguranta! Pare un simplu obiect, un accesoriu, insa in fond scopul sau este unul foarte important. Este remarcat spre exemplu si in componenta unei centrale termice ce furnizeaza apa calda si caldura un manometru. Rolul sau este de a monitoriza constant presiunea.

Manometrul? Ce este acesta?

Despre manometru se poate spune ca este instrument polivalent. Masoara presiunea, a aerului, gazului sau a altor fluide, in functie de tipul de echipament unde este montat. Cel mai adesea acestea sunt incluse in dispozitive inchise. Il intalnim la cazane cu combustibil, la centralele termice sau diverse instalatii industriale.

Tipologia acestora este atat de diferita, desi la baza au acelasi concept. Spre exemplu cele de generatie moderna au si un design diferit, au panou de citire de tip LED, ba chiar pot avea si touchscreen. Cele pentru instalatiile industriale sunt o categorie aparte. Le gasim disponibile la www.tehnovest.ro, furnizor de accesorii si piese industriale, consumabile pentru aceasta nisa, pentru echipamente pneumatice sau hidraulice.

Cum citim un manometru

Nu este nimic dificil in utilizarea acestui instrument de verificare a presiunii din instalatii diverse. In functie de specificul acestuia presiunea optima va fi usor diferita. Spre exemplu la centralele termice de apartamente vorbim despre o presiune normala cea de 1-2 bari. In functie si de tipul de manometru, presiunea va fi cea marcata in chenarul colorat. Verdele este scala manometrului unde este indicat sa fie presiunea optima si evident zona rosie este cea care indica o presiune prea mare.

In lipsa acestuia, riscul este de a avea un echipament sau o instalatie cu risc de explozie sau defectare. Unul din comunele cazuri, asa cum a fost mentionat in randurile de mai sus, se refera la manometrul ce face parte din echipamentul complet al unei centrale termice. Cand presiunea centralei nu mai este la nivelul optim apa curge din centrala, aceasta functioneaza deficitar, consuma mult si risca sa creeze un efect in lant si sa se defecteze total.

La nivel industrial, daca presiunea unui echipament nu este cea corespunzatoare riscurile asumate sunt destul de mari. Asta inseamna un protocol deficitar, incalcarea regulilor de siguranta pentru personal si de exploatare corecta a unui echipament. Riscul este crescut de explozie. Manometrele de mare precizie sunt indispensabile deci. Acestea pot fi oricand comandate de la tehnovest.ro si vor fi livrate in aceeasi zi in Timis sau in timp scurt pentru clientii din tara.

Contact:

office@tehnovest.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *