Despre sanatate, vitamine si uleiuri esentiale

uleiuri esentialeSanatatea ii ingrijoreaza pe romani

Stiti deja ca in ultima perioada ingrijorarea romanilor cu privire la sanatatea lor e tot mai mare. Acest lucru se intampla si datorita faptului ca oameni tineri se imbolnavesc de boli precum cancer, leucemie si mor subit, lasand in urma multa suferinta. Astfel ca atat persoane de 20 – 30 ani dar si de 40 – 50 incep sa devina mai selective cu viata lor si astfel piata de vitamine , uleiuri esentiale , tratamente homeopatice si tot felul de lucruri care contribuie la un stil de viata care nu te predispune atat de mult ca inainte la boli incurabile. O sa vedeti dragi prieteni ca piata asta a suplimentelor alimentare si a tot ceea ce gasiti in general pe www.vitamix.ro e in plina crestere. Sa va dau un exemplu, nu foarte banal ca toata lumea stie cat de bune sunt de exemplu gama de vitamine B pentru nervi, de data asta va vorbesc despre uleiuri esentiale. Un astfel de exemplu e uleiul esential de tamaie de 10ml Solaris si care costa 10 lei.

Mod de utilizare ulei de tamaie:

Intern: 2-4 picaturi de ulei diluat in miere de 2-3 ori/zi.

Extern: bai 10 picaturi/cada dizolvate intr-un solvent (gel de dus, sapun lichid, spuma de baie), masaj 2-3 picaturi incorporate in ulei de masaj, aromoterapie 3-5 picaturi in 50 ml apa, inhalatii cu 8 picaturi la 100 ml apa fierbinte.

Si sa nu uitati ca uleiul esential de tamaie are proprietati dezinfectante, stimulative, antiinflamatoare, sedative, calmante, antidepresive. Este folosit in afectiuni ale cailor respiratorii superioare (bronsite, laringite, tuse, gripe), reduce starile anxietate, teama, tensiunea nervoasa, stresul, depresia; induce purificare mentala si psihica, bun pentru rugaciune, meditatie, practici spirituale; inspira protectie, curaj, purificare, deschidere spirituala. Asadar ce poate sa fie mai frumos decat o baie fierbinte intr-o cada in care ai pus 10 picaturi de ulei de tamaie. Mai ales ca toate bolile au in componenta lor stresul. Traim intr-o societate in care sunt expusi la un stres imens.

Uleiuri esentiale , vitamine si mai multa fericire !

uleiuri esentiale

Astfel dupa cum va spuneam la inceput, sunt foarte multe uleiuri esentiale interesante. E si uleiul de tuia, uleiul de catina si lista poate continua pana ajungem la 30-40 de uleiuri. Eu am ales sa vorbesc despre uleiuri esentiale, pentru ca nu mi-a putut scapa uleiul de tamaie, pe care l-am si comandat. Ideea e ca uleiurile astea denumite uleiuri esentiale au preturi mici dar nu va imaginati ca sunt contrafacute. De exemplu Hofigal produce un bun ulei de catina. Aici in general sunt unele uleiuri esentiale care se folosesc in tratarea unor boli nervoase, angoase, iar cand deschideti sticulta va inconjurati de un miros inaltator, asa cum e si cu uleiul esential de tamaie. De pe www.vitamix.ro pe langa uleiul de tamaie pe care am pus ochii vreau sa iau niste kinko biloba ca tot vine sesiunea, adica Ginkana Forte 30+30cpr GRATIS Alevia plus vitamine multe. Asadar nu uitati ca pentru orice boala pe langa medicamente, pe care le luati ca asa e nevoie, exista si chestii care sa iti imbunatateasca viata. Va spun acest lucru, deoarece un mare medic neurolog in momentul in care a pus diagnosticul de Parkinson bunicii mele a spus cu fericire in glas, “doamna pe langa medicamnte daca luati vitamine, tonice, aveti un meniu echilibrat va mariti numarul de zile fericite” ! Asa ca astfel va spun si eu, apelati la vitamine, la tonice, la uleiuri esentiale in anumite perioade stresante din an.

2 thoughts on “Despre sanatate, vitamine si uleiuri esentiale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *