Extrovertitii si dependenta de shopping

Cumparaturile compulsive sunt considerate a fi printre cele mai raspandite dependente comportamentale. Dependenta de shopping reprezinta un tip de dependenta non-chimica, nu are efecte asupra sanatatii organismului, acesta dependenta are o sumedenie de efecte negative pentru sanatatea psihica. Oamenii de stiinta au dezvoltat relativ recent scara The Bergen Shopping Addiction Scale (BSAS), care dezvaluie care sunt semnele de avertizare ale unui posibil shopaholic.

Extroveritii predispusi la dependenta de cumparaturi !

Specialistii considera ca ca extrovertitii sunt mai vulnerabili in fata acestui viciu din cauza ca isi doresc sa isi exprime individualitatea si vor sa imbunatateasca statutul social si atractivitatea personala. Oamenii de stiinta au mai descoperit si ca dependeta de shopping este strans legata cu simptome de depresie, anxietate si o stima de sine scazuta. Shopping-ul este o activitate pe care majoritatea femeilor o aleg pentru a scapa de aceste sentimentele neplacute amintite mai sus. Studiul a constatat ca dependenta de cumparaturi este asociata cu anumite trasaturi de personalitate, iar cei extrovertiti si mai nevrotici sunt mai expusi in fata riscului de a dezvolta dependenta de cumparaturi.

Desigur ca femeile sunt cele mai predispuse la dependenta de cumparaturi, dar sunt consoartele noastre nu !? Dar cand sotia iti ia cardul si iti spune, dragule, sunt dependenta de shopping !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *