Incalzirea spatiilor industriale si panouri radiante cu infrarosu

Panouri radiante cu infrarosu pentru incalzirea spatiilor industriale

O metoda foarte eficienta pentru incalzirea spatiilor industriale o reprezinta incalzirea cu panouri radiante infrarosu.

Pentru spatiile industriale exista panouri radiate special destinate acestor spatii.

Ele se pot folosi atat pentru incalzirea uniforma a intregului spatiu, cat si pentru incalzirea locala a anumitor zone dintr-un anumit spatiu.

Pentru minimizarea consumului, respectiv a costurilor de achizitie, unii proprietari de hale opteza pentru incalzirea partiala a spatiului, ca de exemplu a zonei unde muncitorii isi desfasoara activitatea.

Astfel, se instaleaza unul sau mai multe panouri radiante deasupra portiunii vizate, acestea asigurand confortul termic al persoanelor aflate in raza lor de actiune.

Panourile radiante cu infrarosu reprezinta singura metoda de incalzire ce confera posibilitatea incalzirii partiale a unui spatiu, in cazul metodelor de incalzire prin convective fiind imposibila o astfel de varianta.

Optandu-se pentru incalzirea partiala a unui spatiu se economiseste o cantitate semnificativa de energie.

Un exemplu concret de incalzire locala cu panouri radiante industriale il reprezinta incalzirea locala a unui teren de tenis, respectiv a zonelor unde se afla jucatorii.

De unde se pot achizitiona panouri radiante pentru incalzirea spatiilor industriale

Un comerciant din piata autohtona, cu vasta experienta in comercializarea de panouri radiante pentru incalzirea spatiilor industriale gasesti aici: www.panouri-radiante-infrarosii.ro.

O dimensionare corect facuta asigura minimizare costurilor de achizitie, respectiv a costurilor aferente incalzirii, asa ca nu cumpara panouri radiante cu infrarosu de la oricine.

Avantajele incalzirii cu panouri radiante industriale

Unul din principalele avantaje ale incalzirii cu panouri radiante industriale il reprezinta eficienta de incalzire al acestora.

Instalate pe tavan, panourile radiante distribuie radiatia spre podea, confortul termic simtindu-se in foarte scurt timp de la punerea acestora in functiune.

Diferenta de temperatura dintre podea si tavan este mult mai mica fata de incalzirea prin convectie, acest lucru asigurand reduceri considerabile la costurile de incalzire, dat fiind faptul ca volumul de aer dintr-un spatiu industrial este destul de mare.

Pentru documentare suplimentara despre incalzirea cu panouri radiante, te sfatuiesc sa lecturezi si aceste articole:

  1. http://chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/
  2. http://libertatea.ro/utile-si-servicii/p-panouri-radiante-trei-spatii-pe-care-le-putem-incalzi-eficient-cu-panouri-radiante-11410

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *