Legend – Gangsteri de legenda 2015

Legend, Gangsteri de legenda e un film din anul 2015. Filmul dupa cum sugereaza si titlul apartine genului biografic, drama, thriller. Pentru mine Legend (2015) a reprezentat un film bun biografic, insa nu l-am simtit ca pe o capodopera cinematografica, nu mi-a starnit emotiile pe care de exemplu Bridge of Spies – Podul Spionilor (2015) au reusit sa mi le provoace prin atmosfera sumbra a evocarii razboiului rece. Gangsteri de legenda, e mai degraba o drama cu final asteptat decat un thriller. Filmul este regizat de Brian Helgeland, si descrie povestea celor mai cunoscuti infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, in perioada lor de glorie de la jumătatea anilor ’60.

De ce oare Legend (2015) nu e o capodobera ca Pulp Fiction sau The Godfather? E un pic lipsit de umorul negru englezesc sa zic, e mai degraba povestea a 2 frati, 2 personaje total opuse care au o viata personala total opusa, unul dintre ei este gay si cam bolnavior psihic, celalat este mintea lucida si el e empaticul si indragostitul familiei Kray. Ideea e ca filmul urmareste marirea si declinul afacerilor necurate al fratilor, urmeaza apoi relatia dintre frati, Ronald si Reggie care se degradeaza odata cu declinul imperiului mafiot, dar si relatia dintre Reggie Kray si Frances Shea (Emily Browning). Relatia tipica, care in final duce la divort si suferinta.

tomhardy

Dar ceea ce e cu adevarat interesant, faptul ca Tom Hardy e si fratele schizofrenic Ronald Kray si romaticul Reggie in acelasi timp. Sunt cateva scene romatice frumoase, iar daca as fi fost regizorul filmului as fi insistat cu alte scene intre frumoasa Emily Browning si mintea limpede a gangsterilor Kray, Reggie. E o drama daca stati sa urmariti filmul pana la sfarsit. Daca il analizam la nivel de rol actoricesc al personajelor si fiecare personaj individual filmul e cu siguranta o capodobera. Insa per total ca film, nu creeaza o atmosfera demna de o capodopera. Gangsteri de legenda e face parte totusi din lista de un filme bune . Iar valoarea sa ca si creatie artistica e una notabila. Nu e nici o mare dezamagire, dar nici nu e un film care te da pe spate, mai ales ca regizorul ar fi putut insista mai mult de relatia Reggie si Frances si poate filmul un pic scurtat, caci intr-o vreme devine greoi, mai ales ca finalul e “asteptat”. Dar repet, vizionati Gangsteri de legenda pentru ca e o drama buna si isi are loc in lista de filme bune. !

.Reggie-Kray-and-Frances-Shea                                                                                                         mirror.co.uk

Cam asa arata in anii 60, cuplul real Frances si Reggie Kray.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *