Litarh ! Case de lemn !

Casele din lemn – noua moda preferata de romani in 2016

case de lemn

Daca inainte era importanta doar durabilitatea caselor, acum oamenii doresc sa fie si cat mai aspectuoasa, fapt pentru care la ora actuala majoritatea prefera sa isi construiasca celebrele case din lemn. De altfel, chiar si eu ma bucur de o mica viluta din lemn ridicata in urma cu aproximativ doi ani de zile, care sa ma adaposteasca in vacantele de vara intr-o frumoasa zona de munte.

Cu toate ca a fost mai mult o fita la momentul respectiv, trebuie sa recunosc ca este cea mai buna decizie pe care am luat-o in ultimul timp. Cu toate ca stiam ca este durabila, nu m-as fi gandit niciodata ca este atat de confortabila si de sigura. De altfel, as putea spune ca oricand m-as muta definitiv in aceasta, insa este destul de departe de locul meu de munca.

Datorita faptului ca de mica mi-am dorit o casa de lemn, am muncit destul de mult sa solicit o firma serioasa care sa mi-o construiasca. Mi-a luat destul de mult timp sa gasesc societatea care sa imi ofere locuinta mult dorita, insa intr-un final am descoperit-o cu ajutorul site-ului de care beneficiaza, cunoscut sub numele de litarh.ro. Case de lemn de cea mai buna calitate nu am gasit decat in cadrul acestei firme ce executa cu succes astfel de lucruri.

Motivul principal pentru care am apelat la serviciile puse la dispozitie de Litarh, a fost ca un prieten apropiat care se bucura de o casa spatioasa, primitoare si frumoasa din lemn, a beneficiat de munca depusa de echipa pusa la dispozitie de aceasta firma. Trebuie sa adaug faptul ca pe cat eram de incantata eu de ceea ce vedeam, pe atat de entuziasmat era si proprietarul, astfel ca se bucura de un confort garantat si a platit preturi extrem de accesibile.

Chiar daca am luat hotararea de a apela la serviciile oferite de Litarh pentru a-mi ridica o casa din lemn din pura dorinta, am studiat piata si am realizat cat de multe beneficii voi avea de castigat de pe urma acestui lucru.

 Alegerea lemnului pentru constructiile casei

case din lemn

 • Lemnul – Exista o multime, este relativ ieftin, este ecologic, arata bine, este cald si confortabil, este rezistent, ramane intr-o stare perfecta sute sau chiar mii de ani, poate fi folosit pentru orice, de la cladiri, poduri, fabricarea hartiei sau sursa de incalzire. Cel mai probabil, acest material este cel mai util si cel mai utilizat de pe intreaga planeta. Totusi ce avantaje aduce lemnul din moment ce este apreciat de atat de multi oameni si de atat de multe domenii?
 • Lemnul este un material organic, higroscopic si anizotrop. Acesta are nenumarate proprietati, printre care se numara cele: termice, acustice, de lucru, electrice, mecanice si estetice. Aceste trasaturi sunt extrem de benefice pentru o locuita, fapt pentru care majoritatea oamenilor opteaza inca din cele mai vechi vremuri sa isi construiasca astfel de case.
 • Proprietatile termice: dupa cum stim, multe materiale isi modifica marimea si volumul la schimbarile de temperatura. Acest lucru inseamna dilatare liniara si volumetrica. Cu toate acestea, lemnul nu se extinde practic impotriva caldurii. Dimpotriva, prin efectul caldurii, acesta se usuca si devine mai puternic.
 •  Singura situatie in care materialul se extinde, este atunci cand nivelul de umiditate este sub 0%, iar acest lucru este semnificativ doar din punct de vedere stiintific. In practica, nivelul de umiditate al lemnului nu scade sub 5% chiar si in cel mai uscat climat.
 •  Coeficientul de conductivitate termica a lemnului este foarte scazuta. De exemplu, aluminiul transmite de 7000 de ori mai multa caldura, marmura de 90 de ori, iar sticla de 23 de ori. Acesta este si motivul principal pentru care este folosit pentru a se confectiona chibrituri, echipamente hardware, tavane si acoperiri de perete.
 •  In lume exista peste 5000 de paduri diferite din care pot fi elese tipurile de lemn dorite de constructori sau arhitecti. Dupa cum ati observat, unele dintre acesta sunt ideale pentru izolare, unele pentru culoare, aspect, mobilier, tavane, iar altele pentru locuinte trainice. In opinia personala, pana si cea mai mica bucatica de lemn este fermecator de interesanta si de frumoasa, datorita texturilor multiple, precum si a culorilor. Cel mai probabil, cele mai atragatoare arthitecturi de cladiri sunt cele centrate pe lemn.
 •  Caldura specifica a lemnului este destul de mare. Acesta lucru inseamna ca este necesara o cantitate mare de energie pentru a creste si descreste temperatura unui singur kilogram de lemn. Acesta necesita o cantitate aproape dubla de energie termina fata de pietre sau beton.
 • Proprietati mecanice – cu toate ca lemnul este un material usor, puterea sa este destul de mare. Acesta este si motivul pentru care casele din lemn sunt atat de rezistente si de durabile de-a lungul anilor.
 •  Proprietati estetice – lemnul este un material decorativ atunci cand este considerat un material estetic. Fiecare copac isi are propria culoare, design, miros, de altfel, designul unui arbore se schimba in functiie de modul in care este taiat. De asemenea, acesta poate fi vopsit in culori mai inchise, lacuit, astfel ca va beneficia de nenumarate aspecte interesante.
 •  Sanatos si natural – in cazul in care o camera este finisata cu un lemn fara strat de acoperire, aceasta va ajuta la reglarea umiditatii, lucru care este extrem de benefic pentru persoanele nu sensibilitate respiratorie. Cu toate acestea, materialul nu doar ca regleaza umiditatea, insa simplul aspect de lemn poate linisti mintea si relaxeaza sistemul nervos.
 •  Rugina nu exista – in ultimul rand, este important de adaugat fapul ca lemnul nu poate rugini. Chiar daca la un moment dat se poate oxida intr-o forma, este nesemnificativa static in comparatie cu metalul. Este adevarat ca exista si unele metale ce nu ruginesc, insa acestea sunt extrem de scumpe, astfel ca lemnul reprezinta la ora actuala cea mai buna investitie.

        Principalele avantaje ale unei case din lemn

De-a lungul timpului in care am locuit in aceasta casuta, amdescoperit cateva avantaje care m-au facut sa ii multumesc in permanenta echipei Litarh care m-a ajutat cu ridicarea acesteia. Iata cateva din principalele atuuri ale caselor din lemn:

 • Durabile si calitative;case de lemn
 • Mult mai rezistente fata de vremea nefavorabila;
 • Pot fi construite in orice anotimp al anului;
 • Asigura rezistenta buna in caz de inundatii sau cutremure;
 • Se potrivesc in orice cadru: rural sau urban;
 • Preturi extrem de accesibile.

Toate fiind spuse, casele din lemn reprezinta la ora actuala cea mai buna decizie ce poate fi luata in momentul in care se doreste a se contrui o casa durabila, aspectuasa si trainica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *