Lupta cu matreata !

Cauzele matretii sunt diverse !

Dermatologii spun “matreata” este una dintre cele mai frecvente afectiuni, iar una din trei persoane are de-a face cu ea, la un moment dat in timpul vietii. Poti face matreata din cauza poluarii, a radiatiilor ultraviolete, a stresului prelungit, a apei clorinate, a unor diferite bacterii etc.

In momentul in care am mers la medicul dermatolog acesta mi-a spus ca trece, doar sa mananc mai sanatos, bogat in proteine, fier, vitamine, minerale si evitarea stresului, plus un anume sampon. Cu toate astea vad pe propria piele ca din punct de vedere social matreata sau forma blanda de dermatita seboreica ma afecteaza tot mai mult. In sensul ca imi scade stima de sine cand ma vad spilcuit si vad pe costum de exemplu matreata pe umar sau pe camasa.

Boli endocrine

Se cunoaste faptul ca dereglările hormonale survenite in special in adolescenta si la menopauza produc matreata. Am 23 ani si nu mai am dereglari hormonale. Next…

Psoriazis

Am o ruda care are psoriazis. De psoriazis se scapa doar cu zeama de clopot, daca intelegeti umorul negru.

Carente de vitamine si minerale

Mi-am facut recent analizele si nu am carente de fier, calciu etc. Trebuie aici sa sap mai amanuntit, insa pana una alta alimentatia e sub control, insa cred ca aici trebuie sa explorez.

Boli neurologice si tratamente neurologice

Studii recente au aratat ca boala Parkinson sau de alte afectiuni neurologice predispun la matreata si la dermatita seboreica, dar bunica mea are Parkinson si nu are pic de matreata.

Bacteria Malassezia

Nu stiu de aceasta bacterie decat ca exista la majoritatea persoanelor, insa devine activa cand ai imunitatea scazuta.

Asadar in problema cu matreata, pana gasesc un alt dermatolog sunt propriul meu medic. Sa vedem unde ajung cu documentarea, ca poate imi gasesc singur cauza matretii !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *