Migratia medicilor se interzice curand !

Președintele Colegiului Medicilor București, medicul Ioan Lascar, a declarat zilele astea pentru Agerpres, faptul ca in ultimii 8 ani aproximativ 3.000 de tineri medici din Capitala au solicitat acte ca sa emigreze in strainatate. ZIc eu ca am ajuns sa traim asadar pe propria piele “migratia medicilor”

In ultimii ani, de la momentul aderarii Romaniei in Uniunea Europana, din 2007 pana in prezent, din aproximativ 14.000 de medici cați aveam noi inmatriculati in baza de date a Colegiului Medicilor din București, asta înseamna aproximativ 30% din medicii din Romania, aproape 3.000 au solicitat documentele de plecare in stranatate

Migratia medicilor o sa se opreasca prin lege !

Migratia medicilor romani o sa se opreasca, deoarece se lucreaza la un proiect de lege, potrivit caruia medicii romanii care au primit burse de studiu de la statul roman sa fie obligati sa profeseze o perioada in tara. Asadar, daca ai primit bursa, cauta un loc cald in Cuca Macaii ca politicienii sunt si ei inteligenti, asa ca adio dragi medici. Adio Franta, Germania, Dubai…Bine ati revenit in Romania dragi studenti la medicina! Capitolul cu migratia personalului medical devine incet o amintire speram noi romanii !

Eu spun ca dupa marirea asta de 25 % medicii nici nu mai au alte dorinte, infara de proiectul de lege care sa interzica migratia medicilor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *