Mihai Eminescu

Saptamana trecuta, 15 ianuarie, intr-o liniste totala a fost ziua de nastere a lui Mihai Eminescu. Va marturisesc ca nu am putut intelege niciodata scrierea lui Mihai Eminescu nici in gimnaziu si nici in liceu. La examenul de Bacalaureat mi-a picat Luceafarul si am stiut atat de mult despre opera lui incat am luat nota 7. Insa la cateva luni dupa, absolut fara nicio legatura cu ceea ce se preda in scoala romaneasca am dat peste citatul de mai jos. In prima faza nu am crezut ca ii apartine lui Eminescu, desi stiam eu ceva ca Eminescu e mai actual ca oricand, insa am ramas totusi un ignorat pe parcursul liceului. Cred ca mai trebuie sa treaca cel putin 5-10 ani ca popor sa il intelegem pe omul Eminescu si mai apoi geniul poetic al acestuia.

Nu o sa fiu niciodata profesor de limba romana ca sa le citesc prima data elevilor cateva citate din Mihai Eminescu. Asa ca o fac aici si acum !

„Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”   de Mihai Eminescu

Poza frumoasa @ historia . ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *