Munca de birou, stresul si sedentarismul afecteaza sanatatea !
Munca la birou ne imbatraneste din mai multe puncte de vedere si ne afecteaza sanatatea, iar asta nu e doar parerea mea ci este concluzia unui studiu american. Statul pe scaun peste 8 ore pe zi ne supune organismul unei disfunctionalitati fizice, incat sa ne simtim amorititi, secatuiti de creativitate si cu dureri de cap pe tot timpul zilei, desi munca de birou e bine platita si deci nu se pune problema grijilor financiare. Studiul a subliniat efectele pe care munca de birou le are asupra sanatatii, efecte negative atatfizice si psihice si recomanda alternarea muncii de birou cu cea de teren, in locurile unde este cazul. Asadar este dovedit stiintific ca munca de birou afecteaza sanatatea in mod specific.
Un aspect al imbatranirii din cauza muncii la birou il reprezinta concentrarea in fata monitoarelor si a ecranelor pe care indivizii le urmaresc si de care sunt dependenti. O privire fixa timp de mai multe oreincreteste tenul si sa prinda munchii fetei in cele mai neindicate pozitii, este recomandat sa ne indepartam privirea de pe monitorul calculatorului 2-3 minute la 1 h.
Statul pe scaun poate sa agraveze sau sa provoace afecţiuni cum este diabetul si creste riscul de obezitate, a bolilor de inima. Din acest stil de viata plin de sedentarism nu pot rezulta decat boli precum obezitate, diabet si hipertensiune arteriala. Sunt zile in care micul dejun si pranzul sunt luate in fuga, lucru care nu face deloc bine sanatatii si a nivelului de stres. Atunci cand iesim de la birou ar trebui sa mergem pe jos cel putin 30 minute in ritm lent, astfel incat sa ne punem corpul in miscare si sa ne oxigenam organismul. Sa ne eliberam de stres si sedentarism.
Un birou lipsit de plante naturale si lumina naturala nu ne avantajeaza, incat creierul nostru este lipsit de oxigen si de aer natural nu doar aer conditionat, motiv pentru care deseori intervin durerile de cap si apatia. Daca in birou nu exista lumina naturala apare pericolul depresiei.