Nazistii si drogul Pervitin

Din punct de vedere istoric, e de mentionat faptul ca soldatii germani din WWII consumau metamfetamina cristalizata, iar rusii spalau medalia cu celebra vodka ruseasca !

Soldatii si metamfetamina Pervitin

Scriitorul german Norman Ohler, mentioneaza in celebra sa carte “The Total Rush” de lucrurile mai putin cunoscute publicului care s-au petrecut in timpul celui de al doilea razboi mondial. Dupa studiul unor dosare germane dar si americane, Ohler a aflat mai multe informtii despre „genocidul prin droguri” a dictatorului Adolf Hitler. In urma studiului, Ohler a confirmat banuilele specialistilor si a dovedit scriptic faptul ca soldatii nemti consumau, cu regularitate, metamfetamina cristalizata, gata sa tina milioane de soldaţi  in alerta, dar si morfina celor raniti si aflati la limita colapsului fizic. Desigur ca si alcoolul in cantitati considerabile ajutau soldatii sa suporte uneori frigul si insingurarea. Nu este uitat faptul ca milioane de pastile de metamfetamina au ramas in Europa dupa terminarea razboiului.

Industria de armament si industria de metamfetamina Pervitin

Cea mai infloritoare industrie din anii 30 si 40 a nazistilor era cea de armament, insa istoricii sustin ca industria producatoarea de medicamente concura cu succes industria armamentului. Jurnalistul american Howard K. Smith, intr-un articol publicat in 1934, descrie povesti in care aminteste cum femeile carau mii de cutii cu pastile care nu lipseau de la nicio masa a nemtilor. Aceste pastile nu erau desemnate exclusiv doar nemtilor.

Consumand Pervitin, soldatii puteau sta treji zile in sir dupa ce consumau insa efectul secundar al metamfetaminei era acela de a naste agresivitate in comportamentul soldatilor, pe masura ce cantitatea de drop din corp diminua. Pervitin tinea locul cafelei si a fost intens comercializata la sfarsitul anilor 1930. Printre senzatiile metamfetaminei se numara si faptul ca soldatii nu dormeau ore in sir, fiind plini de energie. Ei bine, in tot acest timp, nazistii puneau lumea la cale, asa ca stimulent pentru Blitzkrieg a fost chiar aceast drog sintentic. Pervitinul are efecte similare adrenalinei produse de corp, determinand o stare accentuata de veghe. creste increderea in sine, concentrarea si dorinţa de risc, reduce sensibilitatea la durere, foamea, setea si nevoia de somn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *