Nota ospatar !

Calculatoare second hand si monitoare touch !

Nu am mai fost de ceva timp intr-un local serios. Am colindat desigur celebrele bodegi de cartier, insa ultima data cand am fost am nimerit ca era un eveniment si pur si simplu m-am saturat cu aer pana mi-a venit comanda. Nu am inteles cum stiu ospatarii sa iti aduca exact ceea ce vrei daca isi noteaza pe un caietel ca acum 30 ani, acum cand sunt calculatore second hand i7, fara sa mai vorbim de monitor cu touch screen. In mod normal nu ar trebui sa le lipseasca niste monitoare touchscreen ieftine pe care sa instaleze un soft de restaurant si sa tina mai bine gestiunea. Dar, poate nu umblu eu in cele mai selecte locatii si nu am observat monitorul touch screen care poate nu era asezat la vedere. Iarasi nu am inteles cum mai exista bodegi si fast fooduri fara un astfel de monitor pe care sa se tina mai bine si mai corect gestiunea. Plus ca bonul de casa se elibereaza tot prin intemediul acestui monitor touch screen.

Cum functioneaza un monitor touch screen ?

O tensiune electrica este aplicata suprafetei conductive, iar atunci cand presiunea este aplicata stratului superior, este transmisa si face contact cu stratul inferior rezultand o modificare a tensiunii. Aceasta schimbare este detectata de un controler care calculeaza coordonatele punctului de contact. Un driver traduce informatia in limbajul sistemului de operare, localizand punctul atins de operator. Astfel ca gestiunea unei locatii devine mult mai usoara, se gasesc softuri speciale pentru restaurante si tot felul de locatii din domeniul HoReCa, terminand pana la unele softuri folosite in institutii. Desigur ca in domeniul acesta, HoReCa romanii mai au mult de invatat. Daca stau sa ma gandesc in toate locatiile de le litoral, la majoritatea cherhanalelor, ospatarii folosesc inca banalul caietel. E nevoie uneori si de calculatoare calculatoare second hand i7 prin birouri dar mai necesare sunt niste monitoare touch ! Un monitor touch screen second hand = 600 – 700 ron ! Un calculator second hand i7 e iarasi ieftin !

Calculatoare second hand i7 ca si ncesitate

De asemenea la o simpla cautare pe google gasesti calculatoare second hand i7 perfecte pentru un computer de administrator de exemplu. Nu trebuie sa uitam ca tehnologia face parte din viata noastra. Mentionez asadar de calculatoare second hand pentru ca stiu ca in general lumea alege SH si colaboreaza cu aceiasi firma care ii asigura mentenanta gratuita. Deci nu e rentabil sa ia un computer nou si sa mearga dupa la service cu el. Pana una alta intuitia imi zice sa va sugerez calculaoare second hand si monitoare touch screen second hand !

La o cautare pe google, monitoare touchscreen ieftine ,  gasesti rapid si un soft special pentru diferite locatii in pretul de maxim 2 000 RON plus monitorul propriu zis, undeva la 600 RON. Ideea e ca in Romania inca treaba merge si asa…Nu stiu daca aceste monitoare cu touch screen nu pot fi conectate undeva online, adica la ANAF de exemplu, astfel incat sa se stie o evidenta in timp real a comenzilor. Daca exista undeva in domeniu in care monitoarele cu touch screen nu lipsesc, sunt benzinariile. De multe ori am observat ca benzinarii sunt extrem de corecti, pana in maduva oaselor, cand vine vorba de bon fiscal pentru chips-uri de exemplu. Probabil si datorita faptului ca in spatele lor se afla niste multinationale cu pretentii ! Plus ca un monitor touch screen vine si cu cititor de carduri…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *