Nu Oricum – Despre pesticide si protectia plantelor

Cei ce planteaza legume, fructe, flori si plante, stiu ca fara ajutorul pesticidelor nu vor avea o recolta sanatoasa si bogata. Daunatorii nu asteapta si cand crezi ca nu se poate intampla nimic recoltei tale, te trezesti fara ea. Mai jos afli mai multe informatii despre protectia plantelor, iar magazinul online Nu Oricum te asteapta cu toate cele necesare.

Cum se folosesc pesticidele

Pesticidele sau alte substante destinate protejarii plantelor sunt produse chimice. Acestea ajuta la oprirea agentilor patogeni sau daunatorilor ce ataca plantele. Solutiile pot fi aplicate numai de o persoana pregatita si instruita in acest scop. In functie de ce este necesar de combatut, pesticidele si celelalte substante de protectie se claseaza in:

Erbicide – utilizate pentru combaterea buruienilor;

Insecticide – utilizate pentru combaterea insectelor daunatoare;

Fungicide – utilizate pentru combaterea ciupercilor si altor boli.

Detii o gradina sau o sera, ai ales deja cateva soiuri de seminte de legume si te pregatesti sa le plantezi. In diferitele stadii de crestere a legumelor acestea pot fi atacate. Este important ca pesticidele sa fie aplicate plantelor numai in cazul in care sunt absolut justificate. Inainte de a utiliza un pesticid trebuie sa te asiguri ca acesta este ales si aplicat corect. Trebuie sa citesti bine instructiunile de pe eticheta. Fiecare pesticid are clasare in functie de gradul de toxicitate.

Pregatirea solutiei

Nuoricum.ro te asteapta cu o varietate de pesticide si solutii pentru protejarea plantelor. Operatorul care pregateste solutia de stropit trebuie sa aiba o maxima atentie atunci cand manipuleaza produsele concentrate si nediluate, cand amesteca si cand umple echipamentul de stropit. Nivelul de responsabilitate al operatiunii de pregatire a solutiei este unul ridicat. Persoane neautorizate sau animalele nu trebuie sa se afle in vecinatatea locului unde pregatesti solutia si trebuie sa te asiguri ca iei toate masurile necesare pentru a evita posibilele erori sau accidente.

Se vor citi cu atentie etichetele si instructiunile de utilizare si se va utiliza echipament de protectie corespunzator. Echipamentul de stropit solutii trebuie sa functioneze corect si sa fie calibrat. Trebuie sa te asiguri ca echipamentul de prim ajutor este la indemana ta precum si numerele la care sa sunt in caz de urgenta. Dupa acesti pasi vei calcula cantitatea precisa de solutie necesara.

Locul unde se va pregati solutia trebuie sa fie unul practic, functional, pentru a proteja mediul, cu podea impermeabila, ce poate retine scurgeri. Nu trebuie sa se afle in vecinatatea unei ape. Calitatea solutiilor a fost imbunatatita de-a lungul anilor asa ca majoritatea se pot amesteca direct in echipamentul de stropit. Pe fiecare eticheta sunt indicate si masurile de igiena si de protectie a muncii necesare aplicarii solutiei. Un minim de echipament de protectie in timp ce pregatesti si aplici solutia este o salopeta de protectie, cizme de cauciuc, manusi din cauciuc nitrilic, ochelari de protectie sau o viziera.

Acestea sunt doar cateva sfaturi, sunt destul de multe reguli in ce priveste aplicarea acestor solutii, de aceea numai persoanele specializate trebuie sa efectueze aceasta operatiune. Daca nu esti pregatit in acest scop si contactezi o persoana pentru aplicarea solutiilor, asigura-te ca este calificata si autorizata.

Contact:

comenzi@nuoricum.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *