O tipografie ca Maxim Tipar !

Nu e usor de tinut o tipografie

maxim-tipar

A trecut ceva vreme de cand am cautat o tipografie care sa coste cat mai putin si sa execute cat mai frumos banner-ul pentru balul bobocilor. Cu toate astea raman in continuare uimit de importanta publicitatii indoor. Sunt asadar o groaza de companii, tipografii care realizeaza flyere, pliante, afise, reviste, mape, foi cu antet la preturi exceptionale ! Ideea e ca tot se apropie campania electorala, ca publicitatea indoor nu o sa moara niciodata sunt sigur, desi sunt alte tipuri de publicitate mult mai avansate precum publicitatea in mass-media, publicitatea prin google ads care vad ca se foloseste implicit pentru promovarea unor partide si in care se investesc o caruta de bani. In general la noi in campanie electorala se foloseste din toate cate un pic… Daca stam si ne gandim si suntem un candidat semi-necunoscut putem apela la o tipografie ca Maxim Tipar. Cu toate ca nu vreau sa exagerez, daca o tipografie se incadreaza in anturajul partidului, aceasta face bani frumosi, mai ales ca majoritatea ofera pachete ieftine si de calitate, daca nu e insa in anturajul unui partid ori in cercul unei filialei locale e mai greu ca o tipografie sa supravietuiasca, oricat de trist pare acest lucru.

Afise de inalta calitate de la Maxim Tipar

Afise - www.maximtipar.ro
Afise – www.maximtipar.ro

Pentru inceput, ca si deschidere a promovarii imaginii noastre ca om politic putem comanda 2 500 de afise cu 482 RON. Vorbim asadar de afise, afisele care sunt tiparituri care le putem lipii sau atasa pe perete sau orice alta suprafata verticala. De obicei, afisele includ atat continut de tip text, cat si elemente grafice, dar nu este obligatoriu sa le avem pe amandoua. Oricum oferta de pret e excelenta la MaximTipar.ro ! Apoi ma gandesc ca avem nevoie si de pliante ca doar zona in care vrem sa ne promovam e mare. Si ca viitor candidat cumpar 25 000 de bucati de pliante la un pret de 36 500 RON, lucioase, cantarind 130 g. fiecare. Iar pana acum am cheltuit 1 mie de euro si inca nu ne cunoaste nimeni.

Consider ca am uitat in mod rusinos de banalele flyere pe care am putea sa le impartim la intrarea in anumite mall-uri. Iar dupa preturile tipografiei MaximTipar.ro cu 1 250 RON realizam si 50 000 mii de flyere frumos colorate si lucioase. Analizand un pic situatia de campanie, putem trage linie cu: 2 500 afise (482 ron) – 25 000 bucati pliante (36 500) si in cele din urma flyere (1 250) ! De unde rezulta ca avand 5 000 ron + 5 000 pentru designer si poze, campania unui mic candidat electoral, un pestisor asa mai mic, in ceea ce priveste publicitatea indoor nu ar trebui sa sara de 5 mii de euro, noi desigur realizand o proiectie in miniatura. Dar oare unde merg grosul banilor in campanie ca la saracile tipografii nu cred ca merg. Vedem si cazul unei tipografii americane care se inchide, sa nu mai spun de tipografiile romanesti… Ideea e ca eu de fiecare data cand vrea cineva sa imi ofere un flyer eu il primesc fara sa stau pe ganduri, deoarece sunt foarte curios de design-ul unora care sunt extrem de creative…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *