Pentru drumul fără întoarcere ai nevoie de servicii calitative de transport funerar în București

Nu degeaba se spune că atunci când ești mort, nu simți nimic, nu suferi, dar mai  greu este de cei din jurul tău, de familia îndoliată rămasă. Datoria morală, poate chiar și financiară, este ca aceasta să se ocupe de tot ce ține de evenimentul funerar. Implicit când vine vorba de transportul funerar sunt câteva aspecte de avut în vedere.

Despre drumul fără de întoarcere așa cum tradițional este numit, adică drumul defunctului până la groapă sau după caz până la crematoriu, sunt preferate mașinile special dotate. Servicii calitative de transport funerar in Bucuresti sunt disponibile la Adysim.

Transportul funerar – la ce să te aștepți, ce să ai în vedere

Pentru cei din capitală și Ilfov agenția de pompe funebre Adysim, cu pagina oficială Servicii-funerare-nonstop.ro, este disponibilă. Serviciile de transport funerar pot fi solicitate individual sau ca parte din pachetele de servicii de nișă. Oricum ar fi, există opțiunea de a opta pentru mașină specială, chiar și limuzină. Mașinile cu care sunt efectuate astfel de transporturi sunt special dotate în acest sens și evident firma în cauză este autorizată. Pot fi solicitate servicii de transport și în altă localitate.

Nu subestima acest serviciu. Este vorba și de transportul necesar după ce defunctul este pregătit, depus în sicriu și ajunge la capelă pentru priveghere. În plus, drumul spre cimitir face parte dintr-un amplu ritual, slujba specifică implică opriri, momente de rugăciune aparte. Este practic imposibil de a efectua acest drum clasic, când persoane apropiate defunctului cară sicriul.

Transportul funerar din trecut până în prezent

Când încă nu existau firmele de pompe funebre cu serviciile lor profesionale transportul unui defunct era o combinație de ritual creștin-ortodox sau după caz în funcție de cultul religios al fiecăruia și tradițiile satului și ale locului. Adică se înhămau boii sau caii, pe căruță era transportat sicriul și purtat pe ulițele satului până la cimitir.

În timp însă clasicul dric a ajuns să aibă alternative. Sunt mașini de transport funerar, limuzine de asemenea. Acestea sunt dotate în așa fel încât să mențină sicriul sigur, pe tot parcursul traseului. Acestea pot fi alese în funcție de buget, preferințe, în funcție de stilul dorit.

Tradiții pentru ultimul drum sau drumul fără de întoarcere

Pentru că tocmai asta este, ultimul drum pe care defunctul îl are pe acest pământ, acest moment este de o însemnătate aparte. Sunt zeci de tradiții pe care unii le respectă cu strictețe. Se spune că pe acest drum se aruncă bani pentru ca defunctul să aibă cu ce să își plătească vămile când ajunge în ceruri. Unii aruncă flori pentru ca drumul către ceruri să îi fie lin și parfumat. Alte obiceiuri sunt păgâne și totuși încă se respectă în unele locuri din țară: se aruncă tărâțe sau cenușă în urma defunctului pe drumul său spre cimitir, pentru a speria spiritele, muzica însoțește cortegiul funerar în semn de jale și durere exprimată altfel.

Indiferent ce tradiții vor fi respectate închirierea mașinilor funerare este o necesitate. La Adysim este posibil de închiriat și dube pentru cei prezenți, parte din cortegiul funerar.

Contact:

info@adysim.ro

Sos. Colentina 375 & 379

Bd. Eroilor 90A – Voluntari

Șos. București-Urziceni 193, Afumați – Ilfov

Str. Codalbiței 43, București, sector 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *