Promoveaza examenul de bacalaureat cu nota mare !

Multi elevi silitori se intreaba oare cum sa promovezi examenul de bacalaureat cu nota mare. Desi media mea de la examenul de bacalaureat a fost de 8;50, consider ca a fost o medie mare acum 4 ani, cand si subiectele erau un pic mai dificile. Insa ei bine dragii mei elevi, ca sa promovezi examenul de bacalaureat cu o nota mare, trebuie in primul rand sa indeplinesti 3 conditii concomitent.

Prima conditie pentru a lua o nota mare la bacalaureat spune ca invatatul sistematic, invatatul zilnic si saptamanal nu trebuie sa lipsesasca in cei 4 ani de liceu. Daca nu inveti sistematic, oricand poate sa iti pice la bacalaureat, mai ales la romana ori matematica, un subiect pe care tu nu il poti aborda. Invatatul e pana la urma o munca, consider ca 2-4 h zilnic, timp de 4 ani dedicate pregatirii pentru bacalaureat sunt suficiente pentru un elev care munceste bine si la clasa.

A doua conditie importanta, pomoneste clasa, adica profesorul de la clasa. Ca sa inveti trebuie sa ai un profesor care sa predea modern, sa faca exercitii de matematica cat mai multe, dar care sa lucreze implicit pe modele de subiecte. Daca nu ai un astfel de profesor, munca ta se ingreuneaza, deoarece trebuie sa cauti informatie in locul lui si sa vezi poat chiar programa. E si recomandat sa cunosti programa, cum arata, ce ii cere profesorului. Din pacate profesori implicati sunt tot mai buni. Refuza unii asadar sa munceasca suplimentar pentru a asigura cea mai buna informatie elevului. Fie ca e vorba la romana, matematica, istorie ori biologie.

Invatarea continua si acum evaluarea ! Ca sa verifici cat de bine ai invatat si inmagazinat in memorie e neaparat nevoie de teste si evaluari saptamanale. Acest lucru e necesar la toate materiile. Doar prin teste si evaluari poate la tabla ti se fixeaza mai bine ce ai invatat si ramai cu informatia structurata. Niciodata actul de predare – invatare continua nu poate sa fie lipsit de evaluare continua. O evaluare la 2 saptamani e deja prea mult, o sa iei bacalaureatul, insa poate nu cu nota mare. Ideea e ca, cu cat scazi in indeplinirea celor 3 conditii de care vorbesc cu atat sansele sa iei o nota mare scad. Poate e un program incarcat ce va zic eu, poate e “militarie”, insa eu am invatat 2 anii asa si am vazut la sfarsit faptul ca m-am apopiat de o nota mare la examenul de bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *