Reducerea stresului cu tinctura de valeriana

Tinctura de valeriana si reducerea stresului

valeriana

Trebuie sa recunosc ca in ultimii 2-3 ani am devenit tot mai stresat, ba chiar uneori mi-am neglijat sanatatea, constient insa de faptul ca un stil de viata sanatos, presupune de exemplu renuntarea la cofeina si diverse pastile stimulante pentru memorie in sesiune ca sa zic asa. Ideea e ca oricand as fi putut alege calea usoara, sa merg la un medic psihiatru, acela sa imi prescrie niste anxiolitice ori sedative usoare, de care insa sa devin dependent, insa sa ma simt mai bine o perioada scurta de timp cu tot cu stilul meu de viata agitat.  Desigur ca sunt informat asa ca am tot cautat online informatii despre reducerea stresului. Asa am gasit diferite produse, ceaiuri ori tincturi. Personal in serile lungi, in zilele in care rupt de oboseala nu am putut adormii iarna trecuta, am folosit tinctura de valeriana pentru reducerea stresului de la CharmeCosmectics.ro si am evitat astfel sa folosesc alte suplimente alimentare ori pastile.

De ce tinctura de valeriana ?

Reducerea Stresului - CharmeCosmetics.ro
Reducerea Stresului – CharmeCosmetics.ro

Pentru ca valeriana este cunoscuta ca o planta cu proprietati sedative si anxiolitice, folosita in industria farmaceutica, dar am ales sa o folosesc nu din pastile prescrise de medic ci sub forma de ulei, tinctura. Dupa si cum spune charmecosmetics TINCTURA DE VALERIANA este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din radacina plantei Valeriana officinalis, aceasta fiind intrebuintata ca remediu inca din antichitate in insomnie, isterie, anxietate si nevroze, datorita proprietatilor puternic sedative si anxiolitice.”

Astfel ca seara, inainte de somn, cateva picaturi intr-un pahar cu apa si dosajul realizat in functie de cum va simtiti, duce rapid la inducerea somnului, mai ales daca inainte faceti o baie calda, beti un pahar de lapte. Ideea e ca nici aici nu trebuie sa abuzati, utilizand o cantitate mare, caci extractul e pana la urma dintr-o planta din care se produc medicamente, ale caror nume nu vreau sa le denumesc. Produsul contine in afara de valeriana si alcool in concentratie mica. Concentratia chimica oficiala este aceasta:

Produsul vegetal contine: ulei esential (alcatuit din α-pinen, borneol, limonen, camfen, valerianol, valerenal, valeranona, acid valerenic), iridoide – valepotriati (valtrat, izovaltrat, acevaltrat, didrovaltrat), acizi fenolici (clorogenic, cafeic, benzoic, salicilic), flavonoide, alcaloizi, acizi grasi, acizi alifatici, glucide, aminoacizi, etc.

Va recomand sa il comandati online, mai ales daca vreti sa luati 2-3 sticulte, care in total costa 30 lei. CharmeCosmectis dupa cum ati putut observa isi pune mici adaosuri comerciale. Desigur ca la categoria reducerea stresului de pe magazinul online CharmeCosmetics gasiti si alte tincturi si ceaiuri, insa eu v-am recomandat un produs incercat si testat de mine, care functioneaza si care va poate ajuta sa nu deveniti dependent de clasicele pastile pentru anxietate si insomnie. Enumerand cateva dintre produsele CharmeCosmetics pentru reducerea stresului, gasiti ceai de lavanda, tinctura de lavanda, tinctura de roinita, ceai de rointa si multe altele.

394156de9decb3032

Asa arata floarea de valeriana !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *