Relatii autentice si comportament prosocial

Despre relatii de prietenie autentice si competivitate

In ziua de azi observ tot mai des lipsa unor relatii de prietenie autentice bazate pe respect reciproc si intrajutorare, ci mai degraba vad ca primeaza relatiie fade, incolore, lipsite de empatie si sprijin reciproc. In timpul liceului, liceenii, datorita competitiei dar si conditiilor sociale contemporante, renunta cu la tovarasia si prietenia adevarata chiar si pentru o medie, o nota mai buna sau o imagine mai buna in ochii profesorilor. La facultate se intampla cam acelasi lucru, competivitatea distruge relatiile de prietenie autentice si toti sunt parca niste zombie care vor sa se mentina la buget, vor sa fie remarcati de profesori, da de poate prind si ei o legatura, poate un intership, sau job…

Comportamentul prosocial si relati sociale reciproce

Societatea contemporana o simt uneori parca autista, comportamentul prosocial nu este decat rar promovat in mass-media, peste tot e o competite de acumulare de bani si de putere. Relatiile de prietenie autentice reprezinta defapt un sprijin pentru un individ care inca nu e deplin integrat social si care se consulta cu prieteni de varsta si interese apropiate lui. Insa in ziua de azi, fiecare se mandreste cu ce are, sau cu ce posibilitati au parintii si putini isi dau seama ca o relatie de prietenie autentica nu face cat masina scumpa din parcare.

Desi toate religiile lumi promoveaza altruismul, relatii sociale si reciprocitate, adica comportament prosocial, oamenii din ziua si din tara de azi sunt din ce in ce mai antisociali si individualisti din pacate, orgoliosi si narcisisti. Asadar ca oameni in 25 ani de democratie am deveni mai mari si e plina tara de oameni individosi…Asa ca in Romania exista foarte putin voluntariat si ala facut de niste tineri care spera ca, comportamentul prosocial ii poate ajuta sa se integreze pe deplin in societate, insa in general in Romania primeaza materialismul in loc ca pe primul loc sa fie sufletul omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *