Solutii pentru alergiile alimentare la copii ?

Ce sunt alergiile alimentare ?

alergii alimentare

Inainte de toate trebuie sa va marturisesc ca exista solutii reale la problemele cauzate de alergiile alimentare la copii ! Defapt ce ce sunt alergiile alimentare ? Ele sunt o intoleranta la anumite alimente, iar alergia se manifesta ca o reactie adversa la consumul acestora de catre copil ori chiar si de catre adulti. Cu toate astea exista copii care nu prezinta afectiuni in consumul  variat de alimente, adica nu au o problema cu alergiile alimentare, in timp ce pe de alta parte, unii copii pot pot suferii reactii puternice dupa consumul unor alimente banale. Asadar alergia alimentara este un raspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imun. Asadar sistemul imun contribuie la mentinerea sanatatii prin apararea organismului impotriva atacului daunator al bacteriilor si virusilor, iar in cazul unei alergii alimentare, sistemul imun identifica anumite alimente ca fiind daunatoare si produce o reactie alergica in momentul ingestiei. Acest lucru e extrem de neplacut pentru parintii ai caror copii au alergii alimentare.

Ce facem in cazul alergiilor alimentare la copii ?

Pai in primul rand, apeland la un medic alergolog si imunolog puteti sa tratati alergiile alimantare la copii mai ales ca acestia bine sunt in crestere si lucrurile se modifica odata cu dezvoltarea lor. Dragi parinti, in momentul de fata in medicina, sunt solutii reale la problemele cauzate de alergiile alimentare la copii , iar  diagnosticul de alergie se pune pe baza unor teste cutanate, teste de sange (se masoara cantitatea de anticorpi) dar si teste de provocare, pentru ca medicul trebuie sa fie sigur existand posibilitatea mai multor factori alergeni. Reactiile alergice sunt declansate de alimente cum ar fi alunele, semintele, crustaceele, laptele, glutenul precum si de  alergeni inhalatori, cum ar fi praful, polenul si parul de animale. Asa ca impreuna cu medicul se face o lista de posibil alergeni alimentari si tot impreuna cu el se trateaza aceste alergii. Deci sunt solutii reale la problemele cauzate de alergiile alimentare la copii ! Desigur exista si tratamente homeopate, dar in final ca adult sunt sanse mari ca si copilul sa scape de alergie. Si eu am fost alergic cand am fost mic, insa tin minte ca la vremea respectiva am facut un simplu vacin care mi-a intarit imunitatea. Ideea e ca alergiile semnaleaza in dezechilibru in organism, iar acest lucru se poate corecta mult mai bine decat in ultimii 30 ani. Pe langa solutii la problemele cauzate de alergiile alimentare la copii , trebuie sa stiti dragi parinti ca eu ca si adult sunt alergic la anumiti inhalatori cum este praful, polenul… Consider ca o casa la tara pentru cine are un copil mic, e o mica minune vara.

One thought on “Solutii pentru alergiile alimentare la copii ?

  1. poluarea e o problema si pentru piciul meu. avem cum ai zis tu o casa la tara unde mai scapam de praf, caldura, betoane. ma bucur ca nu am astfel de problemele sa fiu nevoita sa caut solutii pentru alergii alimentare la copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *