Somnul de dupa-masa

In ultima perioada, am incepand de la ora 14 pana la ora 16-17 asa o stare de letargie si parca organismul isi cere somnul de dupa-masa de pranz. Programul de somn de dupa masa il respectam cu strictete in timpul liceului si de aici probabil corpul ii simte lipsa. Biologic, organismul intre ora 14-16 simte nevoie de un moment de relaxare, fie el si de 15-20 minute.

E bun somnul de dupa masa !

Somnul de dupa-masa e excelent, insa nu trebuie sa dureze mai mult de 45 minute, pentru ca nu am mai putea sa dormim normal noaptea. Nu e neaparat sa dormi dupa masa, insa sa stai 40 minute intins in pat si cu ochii inchisi si sa meditezi, iti face cu siguranta bine organismului. Dupa aceasta activitate de somn de dupa masa sau sa ii zic fiesta, studentii, elevii care practica aceasta metoda au un randament intelectual mai ridicat, se pot concentra mai usor la cartea pe care o citesc ori munca pe care o presteaza.

Multi spun ca somnul de dupa-masa e si un somn de frumusete. Pe mine nu ma intereseaza acest lucru, dar dupa 30 minute de relaxare sau de somn dupa amiaza, imi continui munca de zi cu zi mai fortifiat si increzatori in fortele proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *