Somnul polifazic al lui Leonardo da Vinci

Inainte de toate trebuie sa stiti ca somnul polifazic este asociat cu numele pictorului genial Leonardo da Vinci. Acesta nu ava suficient timp, era in permanenta intr-o criza de timp, asa ca Leonardo da Vinci a gasit noi rezerve de timp, aceste provenind din timpul somnului zilnic. Aceasta a impartit noaptea in mai multe parti de cate 4 h, astfel incat a ajuns sa dorma cate 15 minute dupa fiecare 4 ore. Durata somnului sau a devenit de 1,5 ore in 24 de ore. Acest regim a fost urmat de Leonardo da Vinci pe toata perioada vietii.

Anii de practica si experimentele sale au permis identificarea a catorva elemente tehnice mai eficiente ale somnului polifazic:

  • la fiecare 6 ore, dormi 30 de minute  (regimul dymaxion);
  • la fiecare 4 ore, dormi 20 de minute  (regimul uberman);
  • dormi noaptea de la 1,5 la 3 ore, apoi, de 3 ori în timpul zile câte 20 de minute (regimul everyman);
  • dormi noaptea timp de 2 ore, apoi 20 de minute în timpul zilei (regimul tesla);
  • dormi noaptea timp de 5 ore, apoi 1,5 ore în timpul zilei (regimul siesta)

Cea mai productiva si eficienta perioada fizica pentru munca este cea de dupa somn, deoarece in  aceasta perioadă capacitatile organismului pot fi folosite la maxim. Trebuie totusi retinut faptul ca fiecare organism este individual si nu toti putem suporta somnul polifazic. Daca vreti sa experimentati somnul polifazic, atentie la sanatate , va sfatuim pentru o perioada sa renuntati la conducerea automobilului sau luarea unor decizii importante pentru viata si cariera personala,  pana in momentul in care vei decide cate ore vei putea reduce din somnul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *