Test de creativitate

Te rugam sa iti imaginezi ca mergi cu masina personala intr-o seara rece si ploioasa, iar in calea ta vezi trei persoane, care asteapta intr-o statie de autobuz. Acesti oameni de care iti vorbeam sunt: 

  • O batrana bolanva care pare ca mai are putin si moare.
  • Femeia/barbatul visurilor tale.
  • Un prieten vechi, care in urma cu mult timp ti-a salvat viata.

Pe cine vei alege sa iei cu tine, avand in vedere ca automobilul tau are doar doua locuri? Dupa ce te-ai gandit la raspuns poti sa citesti mai jos sa vezi si solutia !

Alegerea in sine e o dilema logico-morala, acesta este insa un test pe care il poti da unei persoane pe care doresti sa o angajezi !

De exemplu ai putea sa o ajuti pe batrana si sa ii salvezi viata, pentru ca te simți obligat. Ori l-ai lua cu tine pe vechiul prieten pentru ca ti-a salvat viata si deoarece vrei sa ii multumesti intr-un fel ? Dar daca vei alege un raspuns moral, o mai vei cunoaste pe ea/el la care visezi de ani de zile ? Cum ar suna un raspuns creativ:  „I-as fi dat cheile mașinii prietenului ca acela sa o duca pe batrana la spital. Iar eu aș fi ramas cu femeia visurilor mele.”

Din cei 200 de candidati  doar un singur candidat a trecut testul de creativitate si a fost acceptat la munca. Sa nu uitam insa ca atitudinea si gandirea creativa fata de lucrurile din jur pot să ne ofere solutii pentru toate problemele pe care le intampinam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *