Tineri frumosi si carunti

Am in anturaj persoane tinere, sub 30 ani care se plang de faptul ca au inceput sa le apara fire albe de par. Pana acum incaruntirea nu era intalnita inainte decat dupa varsta de 50 de ani, insa in societatea contempotana din ce in ce mai multi indivizi tineri au acest nceaz.Daca unul din parinti a avut par alb inca de tanar, atunci si copilul va avea aceasta tendinta de a incarunti prematur, cu toate ca inca nu a fost descoperita gena responsabila de parul carunt prematur.

Cauze ale aparitiei parului carunt tineri !

Albirea prematura a parului la tineri are mai multe cauze. Anumite dezechilibre hormonale, deficiente de vitamina B12, antioxidanti sau o anemie pot provoca albirea parului, indiferent de varsta. Fumatul este un alt factor datorita caruia parul incarunteste prematur. Este demonstrat stiintific ca la persoanele fumatoare parul alb apare mai repede decat la cele nefumatoare. Cand insa vine vorba de par carunt la tineri stresul este considerat un vinovat principal. Stresul, suprasolicitarea si anxietatea provoaca imbatranirea inainte de vreme si incaruntirea parului face parte din acest proces al organismului. Nu sunt legende faptul ca unii oameni au incarunit in conditii maxime de stres in cateva zile sau luni.

Stres si incaruntirea prematura a parului !

Incaruntirea prematura nu este ceva obisnuit in ziua de azi, tocmai de aceea pentru tineri poate fi deranjant si le poate reduce increderea in sine, intrucat vor parea mai in varsta decat varsta reala. Totusi pentru a evita incarunitrea prematura, trebuie urmat un stil de viata sanatos, cu mese echilibrate, corp bine hidratat si un regim de exercitii fizice regulat, fara prea mari dezechilibre hormonale sau de vitamine. Daca ai incarunit prematur, nu considera asta o drama, cauta cauza albirii premature a parului, astfel incat aceasta sa nu ascunda si alte probleme mai grave de sanatate. Afectiunile care pot avea ca rezultat albirea parului sunt hipertiroidismul, hipotiroidismul sau anemia pernicioasa, totul combinat cu stres si zestre genetica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *