Un bolnav de cancer ! O ironie despre moarte

Ziua de azi se prefigura o zi ca oricare alta. Am plecat pe la ora doua de la facultate si m-am asezat comod, picior peste picior pe banca din statie, sa vina bus-ul sa ajung acasa. Insa in caldura torida, din soarele arzator as spune, a aparut un batranel care s-a asezat pe banca. Eu imi trag picioarele mai adunate si mapa, la care el imi spune, tinere am 82, eu, tu si cancerul meu avem loc. Raman asa uimit la vorbe. Domnul purta ochelari de soare, elegant, am vazut ca e trecut de prima tinerete. Iar nesigur de ce am auzit, il intreb politicos, ati spus ceva de cancer ? La care batranul cu o voce senina imi spune:

Acum merg la control, am cancer la pancreas si o pata imensa pe ficat, am fost si in coma…A trecut 19-lea zice apoi catre mine. Ii raspund politicos si imi spune cu o voce parca infiorata, am timp…….am 82 ani, o sa mai traiesc maxim 1 an. Tinere, cancerul nu se vindeca. Uita-te la mine, am fost internat, am facut citostatice, deoarece am bani, mi-am putut permite sa imi lungesc viata, insa mai devreme ori mai tarziu o sa mor. Uite tinere, am fost internat cu un nene, era in ultimul hal, nevasta ii adusese ceai de cannabis, statea langa mine. A baut ceaiul de cannabis si a murit peste 3 zile. Cancerul nu are leac domnule. Am cancer la pancreas si o pata mare pe ficat… Doctorii dom’le sunt niste excroci, imi dadeau jumate din tratament pentru ca mai apoi celelalte medicamente sa le vanda, pana in momentul in care am inceput sa ofer sume mai mari de bani, deoarece mi-am vandut casa de la tara. Nu imi mai pasa, eu oricum o sa mor.

Eu ii intind mana, autobul era in statie si batranelul a plecat, iar eu i-am strigat: interesanta experienta de viata…..

La care el striga: Cancerul o experienta de neuitat tinere…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *